Theater

Toneelteksten voor kinderen en volwassenen, een selectie (in niet-chronologische volgorde):

Recensie Overlast VKParade 2013: Overlast

Muziektheatervoorstelling van Nieuw Niks (muzikanten Arend Niks en Mick Paauwe, acteurs Roos Drenth en Rogier in ‘t Hout, regie Gijs de Lange), met teksten van Peer Wittenbols, Nathan Vecht, Leopold Witte en Claudia Jong.

 

 

Zeebenen, voorstelling op Oerol 2005. Foto: Marcus Peters

Foto: Marcus Peters

Oerol 2005: Zeebenen

Solo van performer/actrice Marina Kaptijn, over een wachtende zeemansvrouw. Gespeeld op Terschellings Oerol, in een schuur met uitzicht op de zee.

Ik heb zeebenen
Gevonden
Op het strand
Naast een stuk wrakhout
Ze zagen er gehavend uit
Er groeiden algen op
Ik nam ze mee
Naar huis

 

Foto uit Vuurtorenwachter, voorstelling op Terschellings Oerol 2005.

Foto: Ben van Duin

Oerol 2005: Vuurtorenwachter

Monoloog over een vuurtorenwachter die in het toeristenwinkeltje onderin de toren moet gaan werken. Met regisseur Don Duyns en acteur Stijn Westenend.

Aanleiding voor deze voorstelling was een artikel in Vrij Nederland, over de laatste vuurtorenwachter. Claudia interviewde (oud-)vuurtorenwachters en verwerkte hun verhalen en anekdotes in de monoloog.

Recensie VK Vuurtorenwachter

 

 

 

 

 

Foto uit De kip en het meisje, poppentheatervoorstelling van Theater Mongo Mongo

Foto: Peter Damen

2007: Proeve bij Theater FroeFroe in Antwerpen, met poppenspeler Sandra van Erp. Hieruit ontstond de voorstelling De kip en het meisje, over een meisje dat op weg is naar een feest waar ze niet naartoe durft, omdat ze bang is voor mensen. Onderweg raakt ze in gesprek met dieren, bij wie ze zich veilig voelt. Als ze ontdekt dat de dieren menselijke trekjes vertonen, besluit ze dapper te zijn en toch naar het feest te gaan.

 

Foto uit locatievoorstelling op forteiland Pampus in 2009.

Foto: Marlon Mendonça

2009: Pampus, de verborgen ruimtes

Locatievoorstelling van Lute & Van Oort op forteiland Pampus, over vijf ogenschijnlijk succesvolle burgers die uit de sleur van hun dagelijks leven stapten, om als vrije zonderlingen te wonen in de krochten van een fort. Ze dwalen door de gangen en door hun herinneringen en geheimen, die ze delen met het publiek.

Vijf acteurs leidden het publiek in groepen door het fort, en speelden onderweg in verschillende ruimtes. Met beeldende kunst van Ger van Oort, geregisseerd door Trudie Lute.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.